Hírek
2016.04.13 16:05

Mit tegyünk, ha a VÉDA látja, hogy telefonálunk az autóban vezetés közben?

Nem csak a VÉDA rendszerrel nem akarunk ujjat húzni

A VÉDA rendszernek van egy sokszor kérdezett és vitatott, de teljesen soha nem tisztázott funkciója, ami ellen tudunk védelmet javasolni az árukínálatunkból. Mindemellett ez az egyetlen szabálysértés, amit a legtöbben igyekszenek be is tartani, ha rendőrautó mellett haladnak el...

 

A VÉDA rendszer sokmindent lát, de valamit a tripod lát jobban

Már most érezhető az utakon a fegyelem, habár gyanítjuk csak addig, amíg ki nem derülnek a rendszer kiskapui. Ezért - legalább egy időre - megszűntek a 140-re beállított tempomatos autópályás "letolások", kevesebb a derült égből előkerülő, majd idegesen elhúzó, dübörgő vastömeg. Már a záróvonal átlépés sem ösztönös mozdulat, mert csak körültekintés után érdemes :) Legalábbis a VÉDA kamerahidak alatt és a tripodok látómezejében! A gyorshajtás az egyik legjobban ellenőrizhető eleme a rendszernek, de mi van a többivel? Most nem az egyértelmű csínyekre gondolok, mint a sávbetyárkodás, vagy az indexhasználat (elmulasztása), mert ezekre még nem tudunk megoldást. Most inkább egy nem is annyira könnyen kiszúrható szabálysértésre hívnánk fel a figyelmet.

 

Az "eseménnyel" kapcsolatban a napokban több riportban kérdezték Óberling József ezredest, hogy a VÉDA névre keresztelt ARH fix telepítésű kamerarendszer képes-e kiszúrni a vezetés közbeni telefonálást. A válasz minden esetben az volt, hogy a rendszernek vannak korlátai. A korlát pedig az, hogy nem minden esetben lát be a gépjárművek belsejébe a kamera onnan fentről az oszlopról. Csak hozzá szeretnénk fűzni, hogy ennek ellenére definiáltan figyelt funkció a biztonsági öv használatának ellenőrzése, amihez a VÉDA kamerák szintén a belső térbe kukucskálnak a szélvédőn keresztül. Ugyanígy figyelik, és sok esetben azonosítani is tudják egy telefonáló sofőr füle mellett tartott karját, amiben valamit tart... Az viszont szent igaz, hogy kevesebb alkalommal mutat egyértelmű képet, mint az övhasználat esetében. Érdemes azt is hozzátenni, hogy a tripodok alacsonyabb szögből jobban látják ezt az szabálysértést, tehát azok több ilyen esetet fognak regisztrálni.

 

Valljuk be!

Mi most nem egy olyan "szellemesen magyaros" trükköt akarunk bemutatni - mint a biztonsági öv mintás fehér póló - hanem a vezetést szeretnénk biztonságosdabbá tenni. Semmi mást nem akarunk eljuttatni olvasóinkhoz, csak azt az információt, hogy aki vezetés közben szeretne szabadabban telefonálni és a VÉDA ellen sem véteni (2 haszon!), a jogszabályoknak megfelelő autós kihangosító használatával egy valódi problémára valódi megoldást talál.

 

Igen itt a reklám helye végre, ez a cikk ezért íródott egy igazán hasznos termékről. Szeretnénk, ha mindenki megismerne egy HD hangminőségű készüléket, mely autóba szálláskor automatikusan csatlakozik Androidos vagy iOS rendszerű telefonunkhoz vagy tabletünkhöz bluetooth-on keresztül, egy időben két telefont is kezel és egy közösen használt családi vagy cégautónál 10 készülék párosítására is emlékszik. Mindezt Bluetooth-on keresztül, hangvezérléses hívásokkal és okostelefon alkalmazással kiegészítve. Keresd a díjnyertes Parrot Minikit kihangosítókat, ha a büntetések, neadj'sten balesetek mellett még a bonyolult beszerelési procedúrát is meg szeretnéd úszni.