Hírek

2014.10.22
Megérkezett az ÚJ GoPro HERO4 akciókamera

 

 

A GoPro és az akciókamera szavak mára szinonímává váltak. Bár egyre több gyártó kínál sportoláshoz strapabíró kamerákat hatalmas felbontással, óriás látószöggel és rengeteg tartozékkal sokkal kedvezőbb áron, mégis a GoPro az, ami elsőként az eszébe ötlik bárkinek, aki úgy dönt, hogy sportkamerát vásárol.

 

Bár a GoPro akciókamera gyártó cég eredetileg csak októberben mutatta volna be a Hero 4 családot, de sajnos a specifikációk egy része jóval hamarabb kiszivárgott, így megelőzendő a hülyeségek és pletykák elterjedését, kényszerűségből előre hozva egy héttel bemutatták a GoPro HERO4 Black és HERO4 Silver akciókamera specifikációit.

Mire ez a felhajtás? Miben tud többet, mint más akció kamerák? ÍME:

 

 

GoPro Hero 4 Black

A GoPro még az előző szériánál, a HERO3 idejében vezette be a Black jelölést és folytatta a Hero3+ és Hero4 esetében is, mely a legmagasabb szintet jelöli. Most is kapunk 4K videót, de ezúttal már akár 30 frame per sec sebességgel is rögzíthetünk ilyen felbontásban videót, ami kétszer gyorsabb elődjéné.

 

Minden másnak is nőtt a felvételi sebessége, így a 2,7K egészen 50 fps-ig, a Full HD (1080p) pedig 120 fps-ig mehet el.

 

Kapunk továbbra is teljes ProTune támogatást, hogy a felvett anyagokból a lehető legtöbbet hozhassuk ki és sokat fejlődött az éjszakai videózás is (Night Lapse, Night Mode).

 

Bevezetésre kerül a QuickCapture funkció is, amelynek lényege, hogy már kikapcsolt állapotban is indíthatjuk az azonnali videó rögzítést, ami nagyon jól jön ha valami váratlan történik. 

A Night Lapse funkció éjszakai time lapse módra lett tervezve, amellyel könnyebben készíthetünk videót a csillagos éjszakai égboltról. Továbbra is rendelkezik a Hero 4 Black Wi-Fi és Bluetooth funkciókkal a vezeték nélküli vezérlésért. 

 

Ha a legjobb GoProra vágysz hamarosan kezedbe veheted akár 152.800 jó magyar forintért, ami soknak tűnhet, de valóban kapunk is érte minőséget. NÉZD MEG ITT!

 

 

 

GoPro Hero 4 Silver

A GoPro Silver kiadásoknak az alapja mindig a Black, de a kedvezőbb árhoz kicsit visszafogottabb tudás is tartozik. Ez a Hero 4 Silver esetében csak részben igaz, mert ugyan a felvételi módok szerényebbek, kap valamit, amit a nagyobbik testvér nem: Egy saját beépített LCD kijelzőt. VÉGRE!!!

 

A GoPro HERO4 Silver akciókamera változat esetén le kell mondani a 4K videóról, így a maximum ennél a modellnél CSAK (garantáltan szaggatni fog egy mezei laptopon még így is)     a 2.7K, ezt 30 fps sebességgel képes rögzíteni, míg a Full HD 60 fps, 720p pedig 120 fps sebességre képes.

  

A HERO4 Black változatnál leírt funkciók zöme, mint a ProTune, QuickCapture, Night Lapse és a megkétszerezett sebességű Wi-Fi valamint BlueTooth ugyanúgy a HERO4 Silver sportkamera részét képezik. 

 

És a lényeg, mert hát kinek nem ez az egyik fő szempont, az ár.

A GoPro HERO4 Black kistesója a HERO4 Silver akciókamera család már 121.800 forintért vihető lesz hamarosan többféle csomagban is.

HERO4 Silver csomagjainkért KATT IDE!

 

 

És a végére JÓ HÍR azoknak, akik nem akarnak egy havi fizetést kiadni egy kamerára!

 

Piacra kerül a sima GoPro Hero is, ami olcsó, de mindent tud, ami kellhet. Az ára valahol 40.000 forint körül fog alakulni.

 

 

Nos ezek után ki-ki döntse el maga, hogy szeretne e befektetni egy ilyen komoly akciókamerába, vagy inkább magára a sportra költene, mindenesetre ha valóban minőségre vágysz, akkor érdemes például a téli szezonban kicsit összébb húzni a nadrágszíjat, hogy nyáron már Te is a vadiúj GoPro HERO4-eddel villoghass, miközben a legújabb trükködet gyakorlod a rámpán, a levegőben, vagy a vízen.

 

Ha ez nem győzözz meg, akkor is van megoldás, rengeteg sokkal olcsóbb alternatíva közül választhatsz és az akció kamera piac egyre csak bővül. Válogass az egészen olcsótól a komoly gépekig ITT!