GOPRO tartozékok


GoPro kamera tartozékok és kiegészítők nagy választékban, hogy még többet kihozhass akciókamerádból!

A GoPro kamera tartozékok gondosan tervezett pántok, hevederek, tokok, konzolok, akkuk, keretek, töltők, bilincsek és rögzítő eszközök. A több, mint 60 kelléktől az akciókamera használatod kényelmes, biztonságos és gondtalan lesz a sportolás, autózás, forgatás közben.
A GoPro akciókamerák tartozékai és kiegészítői

A GoPro több, mint 60 tartozéka és kiegészítője közt a rögzítéshez pántokat, hevedereket, konzolokat találunk, a hosszabb üzemidőhöz akkumulátorokat, powerbankokat, autóstöltőket és hálózati töltőket kell keresni, a kényelemhez távirányító és felcsatolható LCD kijelző jár, a kamera megóvásához táskák, szivacs borítások és lencsevédők kellenek majd, egy jobb felvételhez lencséket és szűrőlencséket kell venni, vadászathoz álcadobozt. A választék folyamatosan bővül, a listát az egyes termékekben tudjuk megtekinteni.

 

Választás előtt ellenőrizzük, hogy HERO, HERO3, vagy HERO4 sorozathoz illenek a kiegészítők!

 

 

Energiaellátás tartozékai - akkuk, akkupakkok

A kamerákban a súly miatt nem lehet hosszú üzemidejű akkumulátor, ezért gondoskodni kell az utántöltésről. Pótakkumulátorokkal, és erősebb akkuval (Power BacPac), powerbankkal (Portable Power Pack) nagyobb adag energiát vihetünk magunkkal. Több sztenderd akku egyszerre való töltéséhez dupla töltőt használhatunk (Dual Battery Charger), az autósok utazás közben is tölthetik az akkut a szivargyújtóról (Auto Charger).

 

Bővítések, kiegészítések

A HERO kamerák üzleti megfontolásból vagy tartalmaznak kijelzőket, vagy nem, de lehet utólag az eredetivel teljesen azonos funkcionalitású LCD hátlapot venni (LCD Touch BacPac), ami belefér a keretekbe és tokokba. Hasznos kiegészítő, de ha belegondolunk, sok akciónál csak a sérülés lehetőségét hordja magában.

 

A bővítés eszköze lehet a memóriabővítés is, melyet a GoPro a Lexar-tól javasol beszerezni az SD kártyák gyorsasága miatt, melyekhez adnak USB 3.0 szabványú illesztőkeretet is, vagyis a GoPro-ból kivett microSD kártyából egy mozdulattal pendrive-ot varázsolhatunk. Ezek a kártyák helyettesíthetők bármely Class10, UHS I microSD kártyával, de fontos, hogy a GoPro kihasználásához tudniuk kell a 45 MB/s írási sebességet. A 95 MB/s olvasási sebesség már csak hab a tortán, az olvasás a képrögzítés minőségét nem befolyásolja.

 

Bővíteni a tudást is bővíthetjük, melyhez a GoPro egy 296 oldalas képeskönyvet ad, hogy elsajátíhassuk a filmkészítés rejtelmeit a forgatókönyv írástól a forgatáson és beállításokon át a kész mű megfelelő megosztásáig.

 

A tudásbővítéshez 2 szoftver is hozzájárul. A GoPro App mobil applikáció távvezérelhetővé teszi a kamerát telefonról, tabletről mind iOS, mind Android rendszerrel vezérelve, sőt Apple Watchról is szabályozni tudjuk a kamera összes funkcióját. Ezentúl a kamera képeinek megosztását is könnyebbé teszi. A GoPro stúdió PC szoftver nem kevesebbet ígér, mint profi minőségű saját videók vágását, készítését.

 

A profi kellékek

Közvetítő antenna élő adásokhoz - HEROCast

A világ valószínűleg legkisebb COFDM HD közvetítő egsége alacsony energiaigénnyel és HD képek H.264 kódolásával az élő közvetítéseket sugárzóknak lehet fontos tartozék.

Szférikus tok

Egyszerre 3 kamerát tehetünk a tokba, melyek mind külön irányokba néznek. Mindhárom kamera képét eggyé olvasztva még az emberi szem által sem látható szélességben láthatuk a világot, akár 360 fokos panorámában. A technológiát a KOLOR céggel közösen fejlesztették, mely gyanús, hogy a Google streetview képek titka is egyben.

3D tok

A tokban 2 kamerát rögzítve 3D felvételeket lehet készíteni, sőt a két teljesen különálló kamera egyike videót, míg a másik fotókat vagy time laps felvételeket készíthet.

Rögzítési lehetőségek

Az akciókamerák rögzítéséhez nem kell nagy műszaki érzék, csak néhány gyári tartozék. A kiegészítők nagy részéről akár fényképről megvizsgálva is meg lehet állapítani mire szolgál, egyes apróbb darabok rendeltetése azonban gyakorlottabbaknak is okozhat fejtörést.

Alapvetően annyit kell tudni, hogy a GoPro kamerák burkolatán nincs rögzítő csatlakozása, ezért keretekbe és tokokba szerelve rögzíthető a kamera. Ezek a tartozékok alkalmasak arra, hogy testünkre, támsztékokhoz, vagy tárgyakhoz erősítsük a kamerát.

 

Keretek, tokok, védők

Alap kereteket találunk a csomagolásban, amitől vízálló és speciális eszközökhöz csatlakoztatható lesz a GoPro.

 

Ha nem csak a csatlakoztatás a szempont, vehetünk ütésálló tokot (Skeleton Housing).

 

A kamera megóvásáról külön kell gondoskodnunk LCD védőfóliával (Screen Protector), szivacsborítással  (Windslayer) - ez a hangfelvételeket is szélmentesíti -, vagy a kamera kellékeit tartalmazó bőrönddel (Casey). A természetben settenkedők pedig a rejtő színű álcatokot kereshetik (Camo Housing).

 

 

Pántok - head strap és wrist

Erős szövésű pántokkal rögzítjük testünkhöz a GoProt. Nem érdemes házilag bütykölni, a kamera nem veszhet el! Ahol kell, a pántok bőrbarát bélelést kaptak. A csuklópántok (Wrist Housing), fejpántok (Head Strap Mount), karpántok, de még a sisak pántok is erősen rögzítik a kamerát az állítható csatok segítségével.

 

Hevederek - Chest mount és dog harness

A hevederek a testhez erősítésben segítenek, ilyenek a mellhevederek (GoPro Chest mount harness) és a kutyákra rögzíthető hámok is (GoPro fetch - dog harness) . a hordozás jellemzőit figyelembevéve kaptak kialakítást a hevederek elágazásai és bújtatási lehetőségei.

 

Konzolok, extenderek, hosszabbító állványok - POV és JAWS

A különböző merev és hajlítható tartókkal tudjuk a kamerát a megfelelő szögben elhelyezni és beállítani. Ilyenek a hajlítható állványos szelfibto (GoPro 3-way), a sisak konzol (SP POV Extender), illetve a szinte univerzális csipeszes flexikonzol (JAWS).

 

Vákuumos tapadókorong talpú GoPro konzolok - Suction cup

A tappancsos tapadókorongos rögzítés a konzolok speciális fajtája, amivel sík felületre, legtöbbször szélvédőkre rögzíthetjük a kamera kereteket, benne a kamerával (GoPro Suction Cup). A vákuumos kameratartók a vákuumot erős kar segítségével hozzák létre, hogy a rögzítés nagyon biztonságos legyen.

 

Csipeszek, klipszek, rögzítők, keretek, bilincsek - mount-ok

A csipeszekkel és klipszekkel tudjuk a kamera keretét a különböző pántokra, hevederekre, konzolkra csatolni, hogy kerékpárra (Roll Bar Mount), ablakkeretre (JAWS), vagy sisakra rögzítsük a GoPro-t. 

 

A mindentudókkal minden oldal alján segítünk az eligazodásban és információszerzésben