Hírek
2016.02.04 20:52

Mennyire okos egy szilikon karkötő?

Okoskarkötő álomvigyázókéntOkosnak hívják, de valójában csak egy újabb computerizált kütyü, amitől elsőre csak bonyolultabbnak érezzük az életünket. A telepítés és használatba vétel után azonban meglepően bátran ajánlható nagyinak, apunak, anyunak. Utána meg egyszerűen zseniális...

 

Hogyan kell jól aludni?

Az alvásfigyelés funkcióval igazán hasznos tárgyakká válhatnak az okoskarkötők. A tudományba vetve magunkat könnyen megtudjuk, hogy egy éjszaka mindenkinek több REM fázisa van a felületestől a mély alvásig, 90-120 perces ciklusokban . Ha a mély alvási ciklusok nem érik el a 20-25%-ot, akkor fáradtan ébredünk és szervezetünk akár több napig regenerálódik az alváshiánytól szenvedve. Regenerálódás persze csak akkor lehetséges, ha megadjuk testünknek a regenerálódás lehetőségét.

 

Hogy mutatja az adatokat az okoskarkötő?

A karkötőn nincs kijelző, tehát nem egy óra, csupán egy működő ékszer. Ahhoz, hogy lássunk valamit az adataiból, okostelefonhoz kell illesztenünk. A kis chip a bőrünkhöz érve - fene tudja milyen forrásból, de - stabilan és korrektül képes megmondani, milyen mélyen aludtunk az éjjel.

 

Hogyan vigyáz az álmunkra egy chip?

Az első fázis, hogy az időgrafikont többször végignézve, néhány nap alatt elhisszük, hogy igaz amit mutat. A második fázis, hogy elkezdjük végiggondolni a napunkat és tudatosan próbáljuk úgy szervezni időnket, hogy a reggeli kávé gőzén át egy tökéletes grafikont pillantsunk meg. Ha a grafikon ébrenléteket mutat, jóval többet kell törődni az egészségünkkel.

 

Horkolás

Erről nem tudunk mit mondani, mert soha nem halljuk a saját horkolásunkat, tehát bizonyíték hiányában felmentjük magunkat. Az viszont biztos, hogy ilyenkor vagy mi nem alszunk elég mélyen, vagy a párunk. Valakinek csak kimutat valamit a karpánt!

 

Tesztelt típusok:

Xiaomi Miband

Xiaomi Miband 1S

 

Forgalmazott típusok:

https://kodakmedia.hu/sct/706157/OKOSTERMEKEK-FITNESS-CSUKLOPANTOK