Hírek
2015.06.12 15:53

ÚJDONSÁG - Parrot Bebop drónok érkeztek webáruházunkba

parrot_bebop_4

 

„A Bebop tulajdonképpen nem egy drón, amire kamerát rögzítünk, hanem egy repülő kamera” – így jellemezte legújabb termékük prototípusát Henri Seydoux, a francia Parrot vezérigazgatója.

 

A Parrot Bebop kvadkopter egyik nagy újítása, hogy a gép törzse egyben egy 14 megapixeles kamera, nincs szükség külön gimbalra (kameratartó állvány). Ennek köszönhetően a 28*32 centis Bebop hihetetlen könnyű, mindössze 400 grammot nyom.

 

parrot_bebop_2

 

A beépített kamera egy 180 fokos látószöggel rendelkező halszemoptikát kapott, 3-tengelyes, digitális képstabilizátorral. Az MP4-ben rögzített felvételeket már a fedélzeti, 8 gigás merevlemezen is el tudjuk tárolni, vagy feltölthetjük a Parrot felhő alapú tárolással megbízott szolgáltatójához, a Sky Academy-hez. Az igazán nagy trükköt a Bebop szoftvere mutatja be, amely a beérkező speciális halszem-képeket rögtön átalakítja hagyományos formátummá. A végeredmény: kristálytiszta full HD kép, ami az AR Drone 2.0 által kínált 720p felbontáshoz képest mindenképp előrelépés.

 

parrot_bebop_1

 

A Bebop kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas vázzal érkezik, a rotorok köré egy mozdulattal felszerelhető ütközésgátló keretet kapunk, a rendszer pedig azonnal megálljt parancsol a gépnek, ha a propellerek valamihez hozzáérnek.

 

parrot_bebop_5

 

Igazi forradalmi kontroller is érkezik a Bebophoz. Az új generációs (802.11ac) vezetéknélküli kapcsolatra képes tablet-dokkoló már kinézetre nagyon mutatósra sikerült, a két joystick-os megoldás igazi pilóta-érzést ígér a felhasználónak. A 2.4 gigahertzes antenna 2 kilométeres hatótávolságra húzza fel a tablet jelerősségét, amelyet a drón négy kerámia antennája igyekszik befogni. Ráadásul a kontrolleren helyet kapott egy HDMI port, melynek köszönhetően máris felhúzhatjuk az Oculus Rift virtuális sisakját, így egészen különleges repülés élményben lehet részünk.

 

parrot_skycontroller_1

 

A Bebop-ot az egyelőre iOS és Android rendszerekkel kompatibilis FreeFlight 3.0 alkalmazással tudjuk irányítani.