Hírek
2016.01.13 16:44

Melyik Facebook-barát fényképezőgép lesz az Én barátom?

Facebook barát fényképezőgép 

Facebook-barát lehet minden fényképezőgép, amely valahogy megment a posztolás nehéz és gyötrelmes műveletétől. De melyik Facebook-barát fotómasina legyen majd az én barátom?

 


 

Először el kell készíteni a "Facebook gyanús" fotót

A képeket az ismertebb márkák 5-6 megfelelő típusa, a 20-30.000,- forintos kategóriában egész jól el tudja készíteni. Mindnek megfelelő a felbontása, elegendő az optikai és digitális zoomja a részletgazdag és élethű képekhez, sőt ezek a kompakt fényképezőgépek kicsik és könnyűek is.

Az összes ilyen fotómasina használ egy sor képjavító, kompozíció javító és utólagos képszerkesztő eljárást, ezáltal képeink egyre jobbak és jobbak lesznek. Ha a közösségi médián való megjelenés a cél, akkor pedig már túl jók is ezek a képek, hiszen gyakorlatilag a gépek maximális képméretének negyedével tökéletesen illusztrálhatjuk a közösségi hozzászólásainkat. Ebből a szempontból biztosan az a gép lesz a barátom, amelyiknél nem kell a menüben bóklászni egy jó kompozíció beállításáért, hanem csak nyomni kell a gombot, amint adódik a megörökítendő téma.

A kész képeket időtrabló töltögetéssel posztoljuk

Ha megvannak a képek, bármely közösségi poszthoz először le kell tölteni egy iinternetre csatlakozó gépre. Legalább is eddig így volt. Ez volt az az időtrabló feladat, ami során egy jó mappa és fájlnevet kellett találni - már aki nem akarta, hogy később IMAGE... kezdetű ömlesztett fotóáradatot találjon a DCIM könyvtárban. Aki csinálta már tudja, hogy nem egyszerű újra végignézni a képeket és ide-oda pakolgatni, tehát legjobb, ha legalább a posztolás képei elkülönülnek, esetleg egyből maguktól posztolódnak. Szóval nekem az a gép lesz a barátom, amelyik ezt egyszerűen teszi, idegesítő kérdések, üzenetek, bizonytalan installálás és kommunikációs hibák nélkül, ráadásul nem is abban a távoli jövőben, amikor kedvem lesz rendszerezni, hanem amikor még forró a téma és aktuális, vagyis közvetlenül fotózás után/közben.

Facebook gyanús sztárfotók posztolása

Keressünk tehát olyan gépeket amelyek a kép készítésénél már valamilyen kapcsolatot adnak a Facebookhoz (vagy bármely más közösségi oldalhoz), hogy már a kép készítésénél megjelölhessem, hogy "ez bizony Facebook gyanús".

Melyik gép lehet a barátom?

Bármelyik WiFi képességekkel bíró kamera és fényképezőgép segíthet a facebook megosztásban. Mivel itt most kimondottan fényképezőgépekről van szó, legjobban a KODAK M23, a Canon PowerShot N és a Sony HX60 jöhetne a képbe. Azonban a 20-30.000 Forintos árkategóriából a Canon és a Sony kétszeresen kilóg (sajnos felfelé), annyival jobb képet pedig nem tud csinálni egyikük sem, a közösségi oldalra meg pláne nem is kell.

Internetre kapcsolódik a Canon PowerShot N

Canon Powershot n

A PowerShot N felbontás maximuma elég alacsony, de mint említettük a közösségi médiában ez is bőven elég. WiFi áramkörével vagy könnyen kapcsolódik a számítógéphez és így könnyen játssza át a képeket, vagy WiFi-n egyből az Internetre is kapcsolódhat és megoszthatja a képeket a beállított közösségi médiákon. Ezt a kényelmet azonban meg kell fizetni!

 

WiFi fényképszerver - Sony HXV60

Képek a(z) HX60 / HX60V kompakt fényképezőgép 30-szoros optikai zoommal termékről

 

A Sony valójában annyi profi szolgáltatást zsúfolt a gépébe, hogy nagyon megéri, de az ára így háromszorosa lett a KODAK-nak. Ha szükséges mozgó objektumok követésénél a fókusz tartás, a kézremegés védelem, vagy egy komolyabb vaku csatlakoztatásának lehetősége, esetleg a gép távirányítása telefonról vagy a brutálnagy optikai zoom (30x), akkor szinte velejárónak gondolhatjuk, hogy a WiFi könnyedén megosztja az elkészített képeket. Kifinomult ízlésűeknek ajánljuk ezt a kimondottan drágább - de még mindig kompakt kategóriájú - gépet, tágra nyitott pénztárcával.

A legegyszerűbb megoldások híve - KODAK EasyShare M23

 Facebook barát fényképezőgép

A Kodak EasyShare M23 mindenáron bele akart férni a 25.000,- Forintos kategóriába, így nem spilázott túl semmit, viszont nagyon jól működik. Először is a képek nayon jók a kviételes optika miatt, a kezelés egyszerű és nincs benne a készülék árát erősen megdobó WiFi. Van rajta viszont egy SHARE gomb, ami a képet közösségi megosztásra jelöli. A PC-vel való hagyományos kábeles összekötés során stabilan elinduló kapcsolati szoftver a PC-re töltés során az összes - fotózáskor vagy később megjelölt - képet a korábban megadott közösségi médiára, vagy egy szintén korábban megadott e-mail címre (még akár mail listára is) küldi. Ez a megoldás a legegyszerűbb és legolcsóbb egy viszonylag jó képességű, de végtelenül egyszerű fényképezőgépben. Akinek "csak" kell egy nagyon olcsó és jó facebook barát gép ami általános fényképezőgépnek is kiválóan megfelel, annak kizárólag ezt a típust ajánljuk.

 

Ha megtetszettek a fényképezőgépek, a shop kínálatában keresd ki a legjobbat!

 

üdv. és várunk a következő bejegyzésben!