AKCIÓKAMERA, MINIKAMERA + kiegészítő

Főkategória >AKCIÓKAMERA, MINIKAMERA + kiegészítő

Akciókamerák, sportkamerák, autóskamerák, webkamerák, valamint a hozzájuk választható számos autós és sport kiegészítő

Nem csupán divat sportélményeidet, forgalmi eseményeidet rögzíteni, és videochat-be kapcsolódni a Föld túlsó felén - felvételek FullHD felbontásban akár a levegőben, víz alatt, kerékpáron vagy autóban rázkódva. Böngészd ki a legjobb, legolcsóbb, legkisebb, legkönnyebb kamera szettet!

Sportkamerák, akciókamerák
Akciókamerák, sportkamerák, autóskamerák, webkamerák, mini kamerák

A kamerák manapság azért sorolhatók ennyi kategóriába, mert a miniatürizálás miatt sokkal több helyen tudjuk alkalmazni őket a hétköznapi életben. Jelentősen nem térnek el egymástól, de a szoftverük, külső kialakításuk, lencséik, vakujaik, elektronikájuk, szoftverük, kezelő paneljeik, rögzítésük, hordozásuk kis mértékű változtásával egészen más karaktere lesz egy kamerának.

Mitől akciókamera az akciókamera?

Az akciókamerák elsődleges célja az aktív emberek akcióinak megörökítése. Leglényegesebb tulajdonsága, hogy könnyen indítható legyen a felvétel és az könnyen a közösségi médiákra kerülhessen (WiFi funkció), a technikailag nem képzett felhasználók számára is. Fontos, hogy az akció közben ne zavarja az operatőrt, tehát olyan helyre legyen rögzíthető, ahol észrevétlen marad, de jó látószöget biztosít. Egy siklóernyős túrán selfiebotra rögzíthető, könnyű kamerára van szükségünk, nagy látószögű lencsével.

 

Mitől sportkamera a sportkamera?

A sportkamera olyan akciókamera, aminek az akciója elsősorban valamilyen sport. Sporteszközökre való rögzítésben igen kidolgozott kamerák ezek, de bírniuk kelll a zord környezeti hatásokat is, mint víz, por, rázkódások. A szörfös felvételeknél csak gondoljunk bele: ki, vagy mi veszi fel a deszka elejéről a szörföst körülvevő csodálatos hullámokat. Egy közepesen kicsi, de jól rögzíthető, vízálló kamera.

 

Mitől autóskamera az autós menetrögzítő kamera?

Autóban akkor érdemes kamerát használni, ha el akarjuk kerülni, hogy egy tisztázatlan forgalmi helyzetből adódóan hátrányunk származzon, mert a történtek ellenére hiába bizonygatjuk igazunkat. A híres Orosz "eközben oroszoszágban..." autósvideók is ilyen célból kerültek a gépjárművekbe, az ottani rengeteg biztosítási csalás miatt (sokan szándékosan törték össze autójukat, előre kitervelt és a vétlen fél által védhetetlen forgalmi helyzeteket kiváltva). Egy ilyen autós célokra használt akciókamerának érdemes a sötétben kicsit jobban látnia, a felvételt bizonyos időközönként automatikusan törölnie, minél nagyobb látóteret befognia (a halszemoptika torzítása itt nem számít), sávokat esetleg arcokat és rendszámokat felismernie, inaktivitást figyelnie vagy éppen ütközést érzékelnie. Nem szükséges viszont túl nagy felbontás és akku élettartam. A jó autóskameráknak jó tartója is van, sokszor a visszapillantóra szerelhető tokban, ami az utasteret is figyeli (2 objektív, 2 felvétel).

 

Mitől webkamera a webkamera?

A webkamerák a távoli kapcsolattartás eszközei, és céljuk, hogy egészségben, jó kedvben mutassák a kommunikáció résztvevőit egy PC szoftver segítségével. Az Internet kapcsolatot egy számítógép intézi, a kamera csak a képtovábbítási funkcióért felel. Ezek a legegyszerűbb és legkisebb teljesítményű kamerák, amiknek legerősebb tulajdonsága, hogy bárhová felerősíthető és elhelyezhető a gép környezetében az asztalon (lábak), a monitoron (csiptető), a függönyön (akasztó). Akkumulátorra nincs szükség, WiFi-re nincs szükség és 640x480-as felbontás még sok is, vizet, rázkódást nem kell bírnia. A legjobb kamerákhoz nem kell spéci szoftver sem, hanem az operációs rendszerek Plug and Play felismerését követően már működniük kel a beépített OS lehetőségekkel.

 

Kiegészítők mini akciókamerákhoz, sportkamerákhoz

A kamerák dobozában egész sor kiegészítőt és kamera tartozékot találhatunk, azonban a dobozba csomagoltaknál mindig egy kicsivel több kiegészítőre van szükség. A mini kamerák védelmét szolgáló tokok nagy választéka és a lencsék képességeit kiterjesztő nagylátószögű vagy halszem optikák mellett autós tartók, kerékpáros kamera rögzítők, fejpántok, mellpántok, csuklópántok biztosítják egyre speciálisabb körülmények között a kényelmes használatot. Minden kamera kiegészítő a sportolók és hétköznapi felhasználók céljait szolgálja, hogy az a kis ékszer HD kamera nehogy valahogy megsérüljön, vagy elvesszen.