Hírek
2016.07.11 15:55

Az SJCAM legújabb szoftvere lefagyaszthatta a kamerádat, de itt van a javító frissítés

Felhasználók tízezreit sodorhatta kellemetlen helyzetbe a – már jócskán a követendő brandek közé tartozó – kínai SJCAM. Legutóbbi termékfejlesztésük eredménye képen ugyanis a régi SJ4000 már nem 1,5”, hanem 2,0” méretű kijelzővel kerül piacra. Sokan - mint mindig -, a kamerák firmware frissítésével kezdtek, azonban az új 2 inches kamerákon a 1,5 inches kamera firmware frissítése a kamera teljes és visszaállíthatatlan lefagyását eredményezte. Legalább is mostanáig...

 

A gyártótól kapott firmware-ünk kiküszöböli a hibát!

Nemrégen a gyártótól is kértük, valamint unszolásunkra a saját gyártói support oldalukra is kikerült, de még kicsit el van rejtve a felhasználók elől. Ezért mi közzétesszük a gyártótól kapott file-okat.

Honnan tudod, hogy melyik kamera változatod van?

Az új kamerák új fajta csomagolásban érkeztek. Az új csomagolást onnan ismered fel, hogy úgy nyílik, mint a gyufásdoboz.

 

Mi volt a jelenség?

Frissítéskor a kamera lefagyott és csak az indítóképernyő, vagy még az sem jött be. Ezután minden bekapcsolás során csak idáig jutott el a folyamat, a menü már nem jelent meg. Semmilyen bekapcsolási mód és gomb kombináció nem segített rajta. A kamera életjeleket mutatott ugyan, de használhatatlanná vált.

 

Hogy lehet kijavítani a frissítési lefagyás hibát?

Ha Te is megpróbáltad a 2,0 inches kijelzős kamerádra az 1,5 inches kamera firmware-ét feltölteni és utána nem indult el a kamerád, töltsd le most a gyártótól beszerzett firmware frissítésünket, ami kizárólag SJ4000 2 inches kijelzőjű kamerákhoz használható. Pont úgy kell eljárni, mint egy rendes firmware frissítésnél, vagyis a frissítő fájlt tartalmazó microSD kártyát be kell tenni a kamerába és a kamerát így kell bekapcsolni. A firmware frissítés automatikusan vébemegy, a kamera használhatóvá válik.

 

A javító firmware később is hasznos lehet, töltsd le bátran és tedd el jó helyre, vagy nézz vissza gyakrabban! Sok sikert a frissítéshez!

 

Csak az egyik a kamerádhoz megfelelő frissítő file.

Javító frissítés (v1.3) csak 2 inches SJCAM SJ4000 kamerához

Javító frissítés (v2.0) csak 2 inches SJCAM SJ4000 Wifi kamerához

 

Végül, ha valakinek nem ez a problémája, de firmware frissítéseket keres...

SJCAM kamerák firmware frissítései és változáskövetése, magyarázata

Jó helyreállítást kívánunk és ha hasznos volt a cikk, jelezzétek facebook-on, vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!

 

üdvözlettel:

A Kodakmédia technikusai